OneDrive - ceny předplatného pro rok 2022

Zajímají vás aktuální ceny služby OneDrive od Microsoftu? Dozvíte se je v dnešním článku. Také se mrkneme na to, jak velký cloudový prostor OneDrive nabízí a srovnáme si jeho ceny s konkurencí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
2/4/2022 2:00 AM

Služba OneDrive je na trhu už od roku 2007. Poskytuje cloudový úložný prostor, do kterého si můžete ukládat různé soubory, dokumenty, fotky či videa.

Kolik stojí OneDrive?

Základní plán nazvaný Basic je zdarma a nabízí 5 GB úložného prostoru. Pokud budete potřebovat více dat, je nutné si připlatit. Jaké plány předplatného jsou k dispozici a kolik stojí?

  • OneDrive Standalone 100GB - tato varianta nabízí celkem 100 GB diskového prostoru a zaplatíte za ni 49 korun měsíčně.
  • Microsoft 365 pro jednotlivce - tato varianta nabízí celkem 1 TB diskového prostoru na OneDrivu. Zaplatíte za ni 189 korun měsíčně nebo 1 899 korun ročně. Vedle úložného prostoru k ní dostanete službu Microsoft Office zdarma.
  • Microsoft 365 pro rodiny - rodinné předplatné vás vyjde na 269 korun měsíčně nebo na 2 699 korun ročně. Nabízí přístup pro celkem šest uživatelů a 1 TB prostoru na OneDrivu pro každého uživatele. K tomuto tarifu také dostanete Microsoft Office zdarma. Toto předplatné si jako jediné můžete vyzkoušet na měsíc zdarma.
Ceny tarifů pro službu OneDrive. Základní tarif je zdarma. Dál se ceny pohybují od 49 Kč za měsíc do 269 Kč za měsíc.
Ceny jednotlivých tarifů služby OneDrive.

Jak se za OneDrive platí?

V České republice je možné za OneDrive zaplatit buď přes PayPal nebo přes platební kartu. Podporovány jsou karty od společností MasterCard, VISA a American Express.

Po zakoupení je potřeba myslet na to, že předplatné se automaticky obnovuje. Pokud tedy nebudete chtít OneDrive dále používat, je potřeba předplatné zrušit, abyste se vyhnuli zbytečnému placení. Předplatné jde zrušit v nastavení účtu (v sekci Services & subscriptions stačí kliknout na tlačítko Cancel).

Jak si ceny OneDrivu stojí oproti konkurenci?

Na trhu cloudových úložišť soupeří OneDrive od Microsoftu s několika velkými firmami. Apple má svoji službu icloud, Google pak svůj produkt Google One. Pozadu nezůstává ani americký gigant Dropbox.

Jak u nás vypadají ceny produktů těchto firem?

  • icloud - cloudové úložiště od Applu nabízí pro začátek 5 GB zdarma. Další prostor je potřeba si zaplatit. 50 GB vás vyjde na 25 korun měsíčně. Za 200 GB zaplatíte 79 korun měsíčně a za 2 TB zaplatíte 249 korun měsíčně.
  • Google One - úložiště od Googlu nabízí do začátku 15 GB zdarma. Prostor můžete využít pro produkty OneDrive (což je v podstatě virtuální harddisk v cloudu), Google Fotky a Gmail. Ceny dalších dat vypadají následovně: za 100 GB dáte 59,99 Kč měsíčně a za 200 GB zaplatíte 79,99 korun měsíčně. Za 2 TB si Google účtuje 299,99 korun měsíčně. Při závazku na celý rok dostanete 17% slevu.
  • Dropbox - americká cloudová služba nabízí v České republice 2 GB zdarma. Za 2 TB zaplatíte 11,99 euro měsíčně (při závazku na rok 9,99 euro měsíčně). Za 3 TB pak zaplatíte 19,99 euro měsíčně (při závazku na rok pak 16,99 euro měsíčně). Vedle těchto dvou tarifů nabízí Dropbox i rodinné plány a plány pro firmy.

Největší cloudový prostor zdarma nabízí Google One (15 GB). Nakupovat další gigabyty se pak nejvíc vyplatí u icloudu, kde za 50 GB dáte 25 korun měsíčně a za 200 GB 79 korun měsíčně.

Pokud se vám nechce platit vůbec nic, existuje řešení. Můžete se zaregistrovat u všech služeb a využít kapacitu, kterou nabízejí zdarma.

Nabízí OneDrive tarify pro firmy?

OneDrive nabízí i tarify pro firmy a velké podniky. Pojďme se nyní na nabídku plánů blíže podívat.

  • OneDrive pro firmy (Plán 1) - za nejnížší variantu předplatného pro firmy zaplatíte 4,2 euro měsíčně za uživatele při závazku na jeden rok. Za tuto cenu získáte diskový prostor 1 TB pro každého uživatele.
  • OneDrive pro firmy (Plán 2) - tato varianta stojí 8,4 euro měsíčně za uživatele při závazku na jeden rok. Za tuto cenu získáte neomezené cloudové úložiště pro každého uživatele.
  • Microsoft 365 Business Basic - za cenu 4,2 euro měsíčně za uživatele při závazku na jeden rok získáte 1 TB prostoru pro každého uživatele. Součástí tarifu jsou i služby Teams, Exchange a SharePoint, které získáte v rámci tarifu zdarma. Tento tarif je také možné vyzkoušet si na jeden měsíc zdarma.
  • Microsoft 365 Business Standard - za cenu 10,5 euro měsíčně za uživatele při závazku na jeden rok získáte 1 TB prostoru pro každého uživatele. Součástí tarifu jsou také služby Office, Teams, Exchange, SharePoint a Yammer. Tento tarif je také možné vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

Ceny jsou bez DPH. U tarifů OneDrive pro firmy (Plán 1) a OneDrive pro firmy (Plán 2) je potřeba se zavázat na jeden rok. Tarify Microsoft 365 Business Basic a Microsoft 365 Business Standard jdou předplatit i na měsíc. Ceny jsou 5,1 euro měsíčně a 12,6 euro měsíčně.