Netflix s reklamami a levnější

Netflix nedávno oznámil, že jeho nový předplatitelský plán s reklamami má téměř pět milionů aktivních uživatelů po celém světě.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
19/5/2023 9:21 AM

Tato informace byla poprvé zveřejněna společností pro tento typ předplatného, který byl spuštěn před pouhými šesti měsíci. V březnu Bloomberg informoval, že se k tomuto plánu přihlásilo jeden milion účtů.

Je třeba zdůraznit, že tato čísla nemusí být úplně přesná, protože jeden účet může sdílet více uživatelů. Bude zajímavé sledovat, jak se tato čísla změní v důsledku boje proti sdílení hesel, který Netflix plánuje.

Během prezentace ve středu společnost také uvedla, že od začátku roku se počet předplatitelů s reklamami "více než zdvojnásobil". Celkový počet předplatitelů Netflixu po celém světě činí 232,5 milionů.

Předplatitelský plán s reklamami, který Netflix nabízí, stojí zhruba 149 korun měsíčně (6,99 dolaru), přičemž cena se mírně liší v jednotlivých zemích. Pro srovnání v ČR je cena Netflixu v rozmezí od 199 do 319 Kč, podle typu tarifu. Nedávno společnost vylepšila tento plán a zahrnula do něj vyšší kvalitu videa (1080p rozlišení) a podporu pro dva současné streamy. Při spuštění byla k dispozici pouze kvalita videa 720p a uživatelé mohli sledovat obsah pouze na jednom zařízení.

Služba je momentálně dostupná ve 12 zemích, včetně USA, Velké Británie, Kanady, Německa a Jižní Koreje. Je cenově dostupnější než ostatní předplatné na Netflixu, protože během přehrávání je zobrazeno 4–5 minut reklam každou hodinu. Zatím není jasné, kdy a za jakou cenu bude tato služba dostupná i v České republice.

Autor: David Web, Zdroj: Netflix, Foto: Freepik.com