Jízdné pro seniory nad 65 let - Ostrava

Město Ostrava nabízí širokou škálu jízdních dokladů, od jednorázových jízdenek po měsíční a roční permanentky. Ceny se liší v závislosti na věku cestujícího, druhu jízdního dokladu a oblasti, ve které se chcete pohybovat.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
30/3/2023 8:22 PM

V Ostravě mají senioři nad 65 let důvod k radosti - platí pro ně zdarma jízdné v MHD Ostrava. Tento krok byl učiněn v rámci snahy podpořit mobilitu a zlepšit kvalitu života starších občanů.

Senioři nad 65 let si nyní mohou ušetřit nemalé částky v MHD Ostrava. To by mohlo zlepšit jejich kvalitu života a umožnit jim být více nezávislými.

Jízdním dokladem pro cestující narozené po 1. 1. 1946 je ODISka nebo bezkontaktní platební karta s nahraným 365denním nulovým kuponem. Platnost kuponu je možné prodloužit v kterékoliv prodejně jízdních dokladů nebo jízdenkovém automatu Dopravního podniku Ostrava.

Změna pravidel pro jízdné v MHD Ostrava je součástí širšího trendu v celé republice, kde města a obce nabízejí různé výhody pro seniory. Jednou z nejvýznamnějších výhod je právě bezplatné jízdné, které se v poslední době rozšířilo na mnoho dalších měst v ČR.

Vzhledem k tomu, že populace stárne, mohou tyto iniciativy hrát významnou roli při zajištění kvality života starších občanů. Bezplatné jízdné v MHD Ostrava je v tomto směru pozitivním krokem a doufejme, že se tato praxe bude dále rozšiřovat po celé republice.

Sleva  jízdného pro důchodce platí i v Pražské MHD a známá je také sleva na vlak pro důchodce nad 65 let.

Autor: David Web, Foto: unsplash.com, Zdroj: DPO Ostrava