Kolik stojí rovnátka

Rovnátka jsou jedním z nejběžnějších typů ortodontických zařízení používaných k nápravě zubních vad a k dosažení rovných a zdravých zubů. Nejenže vylepšují estetiku úsměvu, ale také přispívají k lepšímu fungování žvýkacího aparátu a celkové zdraví ústní dutiny. Pokud se zajímáte o rovnátka a jejich náklady, budete potěšeni, že existuje několik možností, které lze přizpůsobit individuálním potřebám a finanční situaci pacienta.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
21/5/2023 8:56 AM

Cena rovnátek závisí na několika faktorech, včetně složitosti vašeho ortodontického případu, druhu rovnátek, které si vyberete, a místa, kde se léčba provádí. Zde je přehled několika běžných typů rovnátek a jejich přibližné ceny:

  1. Klasická kovová rovnátka: Tato kovová rovnátka jsou nejčastěji používaným typem a také cenově nejdostupnějším. Jejich cena se obvykle pohybuje v rozmezí od 20 000 Kč do 40 000 Kč, přičemž cena může být ovlivněna složitostí případu a délkou léčby.
  2. Keramická rovnátka: Keramická rovnátka jsou méně nápadná než kovová rovnátka, protože jejich příchylné části jsou vyrobeny z průhledné nebo barevně přizpůsobené keramiky. Jejich cena je obvykle vyšší než u kovových rovnátek a pohybuje se v rozmezí od 30 000 Kč do 60 000 Kč.
  3. Bezdrátová rovnátka: Bezdrátová rovnátka, jako například Invisalign nebo ClearCorrect, jsou transparentní plastové alignéry, které se nasazují na zuby. Jsou velmi diskrétní a pohodlné, avšak jejich cena je obvykle vyšší. Cena těchto systémů se pohybuje od 50 000 Kč do 100 000 Kč.

Je důležité si uvědomit, že uvedené ceny jsou pouze přibližné a mohou se lišit v závislosti na konkrétních okolnostech a cenové politice jednotlivých zubních ordinací. Cena rovnátek zahrnuje nejen samotný materiál, ale také konzultace, návštěvy, laboratorní práce a další související služby. Je důležité se poradit s odborníkem na ortodoncii, který vám poskytne přesný odhad nákladů a provede důkladnou konzultaci, aby přizpůsobil léčbu vašim individuálním potřebám.

Při posuzování nákladů na rovnátka je také třeba vzít v úvahu faktory jako je pojištění zdravotní péče, které může částečně nebo zcela pokrýt náklady na ortodontickou léčbu. Je důležité se seznámit s podmínkami svého pojištění a zjistit, zda je ortodoncie zahrnuta v rámci pojištění.

Pro mnoho lidí mohou náklady na rovnátka představovat významnou investici do jejich úsměvu a zdraví zubů. Je však důležité si uvědomit, že kvalitní a profesionální ortodontická léčba může mít dlouhodobé přínosy a přispět k celkovému zdraví ústní dutiny.

Před zahájením ortodontické léčby je nejlepší se poradit s odborníkem na ortodoncii, který vám poskytne podrobnější informace o různých možnostech léčby, včetně cenových variant. Také je vhodné se informovat o referencích a zkušenostech dané zubní ordinace.

Závěrem je třeba zdůraznit, že přesná cena rovnátek se liší podle typu rovnátek, složitosti ortodontického případu a místních podmínek. Nejlepší je konzultovat s odborníkem a získat individuální odhad nákladů na základě vašich specifických potřeb. Investice do zdraví a krásy vašeho úsměvu vám však může přinést dlouhodobé spokojenost a sebevědomí.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Pixabay